IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • 9. Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj - Krasno 2019.

  9. Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj - Krasno 2019.

  Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata“Ajkula“ provodi u vremenskom periodu od 08.-15.kolovoza 2019. godine projekt pod nazivom „9. Velebitsko hodočašće Zahvale Majci Božjoj –...

  Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata“Ajkula“ provodi u vremenskom periodu od 08.-15.kolovoza 2019. godine projekt pod nazivom „9. Velebitsko hodočašće Zahvale Majci Božjoj – Krasno 2019.“, a sve u čast i slavu poginulim pripadnicim Oružanih Snaga RH i preživjelim Hrvatskim ratnicima za slobodu hrvatskog naroda s ciljem održavanja tradicionalnog i zajedničkog hodočašća hrvatskih branitelja, policajaca, vojnika i planinara visovima Velebita.

  Projekt Velebitskog hodočašća danas ima međunarodnu dimenziju iz razloga što smo u suradnji sa partnerima International police association –Sekcija Hrvatska i Sportsko -penjačkim klubom „Čopalj“ pozvali i hodočasnike iz drugih zemalja da se priključe nama u spomenutom Hodočašću, te da se na završnom misnom slavlju povodom blagdana Velike Gospe 15.kolovoza 2019.godine u Velebitskom Marijanskom svetištu u Krasnu zajedno sa nama pomole Majci Božjoj - „Kraljici Hrvata“, koja je tijekom cijelog Domovinskog rata i vremena koje smo proveli na Velebitu do Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ 1995. godine, bdjela i čuvala hrvatske dragovoljce, hrvatske branitelje, sve pripadnike Oružanih Snaga RH, a tako i nas pripadnike SJP Rijeka- Ajkula.

  Tom će se prigodom u Svetište Majke Božje od Krasna prinesti ZAHVALNA SVIJEĆA, koja će se nositi duž cijele dionice Hodočašća od Tulovih greda do Zavižana- Krasna.

  Hodočašće započinje 08.kolovoza 2019.godine, služenjem Sv.mise, blagoslovom Zahvalne svijeće i hodočasnika u crkvi Sv. Franje u Podpragu podno Tulovih Greda na južnom Velebitu gdje je spomen ploča sa imenima 51 poginulog pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji su poginuli na Velebitu u Domovinskom ratu od 1991-1995.godine. Ruta hodočašća duž cijelog Velebita proteže se u svojoj stvarnoj duljini od preko 250 km, a time bismo obišli pozicije gdje smo boravili u vrijeme Domovinskog rata, a također obišli bi se najviši visovi od južnog do sjevernog Velebita (Sveto brdo,Vaganski vrh, Visočica, Alan, Zavižan....).

  Posebnost Velebitskog hodočašća odražava obilazak mjesta pogibije hrvatskih branitelja koja se nalaze na području nepristupačnom za mnoge članove njihovih obitelji, a i nerijetko se nalaze u minski sumnjivom području. Obilaskom mjesta pogibija hrvatskih ratnika i heroja te položaja gdje se nalaze njihove spomen ploče iste ćemo urediti i pored njih zapaliti svijeće, a zajedničkom molitvom pokloniti se žrtvi koju su Hrvatska država, njeni branitelji i sveukupno stanovništvo podnijeli na putu stvaranja slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske domovine.

  I.B.

 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015