IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Obilježena 29. godišnjica mučki ubijenih policijskih službenika u Žutoj Lokvi

  Obilježena 29. godišnjica mučki ubijenih policijskih službenika u Žutoj Lokvi

  Kod spomen obilježja – kapelice poginulim hrvatskim redarstvenicima u Žutoj Lokvi danas je svečano obilježena 29. godišnjica pogibije četvorice policijskih službenika Policijske uprave...

  Kod spomen obilježja – kapelice poginulim hrvatskim redarstvenicima u Žutoj Lokvi danas je svečano obilježena 29. godišnjica pogibije četvorice policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac, Policijske ispostave Brinje.

  Uz preživjelog kolegu Darka Murata, najužu obitelj poginulih policajca DRAGUTINA TOLJANA, ZDRAVKA VUKOVIĆA, VINKA KRZNARIĆA i MILANA VRANIĆA, obilježavanju 29. godišnjice prisustvovao je i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije – zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić, zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić i zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko-goranske Hari Brnad, župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, predstavnici općinskih i gradskih vlasti, predstavnici udruga, te mještani, koji su na spomen obilježje položili vijence i zapalili svijeće.

  Svi zajedno prisjetili su se tog tragičnog, ali herojskog dana…„Na današnji dan, prije 29 godina, to kobno maglovito jutro, policijska ophodnja koju su činili pokojni Drago Toljan, Zdravko Vuković i preživjeli Darko Murat, te pričuvni policajci, Vinko Krznarić i Milan Vranić, upućeni  su službenim policijskim vozilom u redovnu službu nadzora i regulacije prometa na tadašnju raskrsnicu magistralnih cesta Brinje-Otočac-Senj.

  U 9 sati i 40 minuta, nakon što su se kratko zadržali na raskrsnici, dežurni službenik Policijske ispostave Brinje pozvao ih je da se vrate u Ispostavu. Neposredno nakon što je svih 5 policajaca sjelo u službeno policijsko vozilo na njih je iz zasjede iz ovoga ovdje grmlja (s desne strane kolnika) otvorena žestoka pucnjava iz dugog automatskog naoružanja i ručnih raketnih bacača od strane terorista i paravojnih formacija tzv. „SAO Krajine“.

  Već prvi hitci pogodili su i usmrtili Zdravka Vukovića, Vinka Krznarića i Milu Vranića, a teško ranili Dragu Toljana i Darka Murata. Kolega Darko Murat pokušao je uzvratiti vatrom, no došlo je do zatajenja puške, pa je pod terorističkim rafalima uspio pretrčati cestu i od mještana Žute Lokve zatražiti pomoć, dok je ranjeni Drago Toljan uslijed zadobivenih ozljeda preminuo pored vozila.“

  Svetu misu zadušnicu za poginule policijske službenike predvodio je vojni kapelan Matej Ećimović.

   

  Obilježena 29. godišnjica mučki ubijenih policijskih službenika u Žutoj Lokvi
  Obilježena 29. godišnjica mučki ubijenih policijskih službenika u Žutoj Lokvi
  Obilježena 29. godišnjica mučki ubijenih policijskih službenika u Žutoj Lokvi
 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015