IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Susret prijatelja u vrletima Velebita

  Susret prijatelja u vrletima Velebita

  Pametan netko davno je rekao da prijateljima nije potreban razlog da se nađu i uz hladno piće, toplu juhu i vruću ličku janjetinu provedu ugodno vrijeme. Povod ovom našem susretu ipak je bila...

  KUTEREVO - Pametan netko davno je rekao da prijateljima nije potreban razlog da se nađu i uz hladno piće, toplu juhu i vruću ličku janjetinu provedu ugodno vrijeme. Povod ovom našem susretu ipak je bila proslava gospe od Karmela  koju kao svoju zaštitnicu  štuju stanovnici malog ličkog nadaleko poznatog sela Kutereva. Smjestila se tu i svoje obiteljsko gnijezdo savila obitelj našeg prijatelja, člana i predsjednika Regionalnog kluba  IPA Ličko-senjska gospodina Tome Butine Bukovca. Nikako se nije mogao odbiti poziv Tome i njegove obitelji da  budemo njihovi gosti pri ovom obiteljskom slavlju. Moja malenkost ( Ivica Margarin)  sa suprugom Vesnom, Zdravko Tomičić član IPA Karlovac sa suprugom Anom inače predsjednik vatrogasnog društva  Mračin pobratima vatrogasaca Kutereva te članica predsjedništva IPA RK Celje gdja. Tatjana Valant s obitelji pridružila se Tomi i njegovoj obitelji na jutarnjoj misi u crkvi gospe od Karmela. Veseli ,dobrodušni i ugodni lokalni svećenik nakon  sv. mise pozvao je okupljene vjernike da se uhvate u ličko kolo i zaplešu poznate ličke napjeve. Boje IPA-e branio je srčano sam Tomo dok mi ostali nismo bili tako hrabri.

  Popravili smo dojam malo kasnije za obiteljskim stolom . Naš domaćin potrudio se naš stol obilježiti oznakama IPA-e i kao da je to bio znak gostima u restoranu da nam se malo pomalo pridruže. U jednom momentu dobili smo i pojačanje u vidu talijanskog karabinjera koji od djetinjstva dolazi s roditeljima u Sv. Juraj gdje je njegova talijanska obitelj (mama Hrvatica) posjeduje obiteljsku kuću. Opskrbili smo ga IPA znakovljem i u ime IPA Hrvatske  poželjeli sreću u braku u koji se sa svojom odabranicom sprema uploviti za koji dan. Oteglo se naše druženje do popodnevnih sati, a onda je od ženskog djela društva pala zapovijed za pokret. Još jednu putnu pa idemo ili dvije pa ostajemo stara je poslovica. U kolonu karlovačko slovenska ekipa pa pravac sjever. Do odmorišta u Vukovoj Gorici, a onda se bumo dogovorili. Hvala Tomi Butina Bukovcu i njegovoj obitelji na ugodno provedenom danu.

  Ivica Margarin

   Susret prijatelja u vrletima Velebita
   Susret prijatelja u vrletima Velebita
   Susret prijatelja u vrletima Velebita
 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015