IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“ od 4. studenog u Brinju

  Izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“ od 4. studenog u Brinju

  Izložba će ostati otvorena tjedan dana do 13. studenog, a javnosti će biti dostupna u radno vrijeme Društveno-kulturnog centra Općine Brinje.

  U petak, 4. studenog 2022. godine u 17:00 sati u Društveno-kulturnom centru u Općini Brinje održat će se svečano otvorenje izložbe „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“.

  Izložba je tijekom listopada bila postavljena u gospićkom Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević”, a zbog velikog interesa javnosti izložba će biti dostupna i stanovnicima Općine Brinje. Izložba je u zajedničkoj organizaciji međunarodnog policijskog udružena Regionalnog kuba IPA ličko-senjska i Muzeja policije.

  Na izložbi će biti izložene ratne odore i oprema koju je koristila policija u Domovinskom ratu. Izložba donosi opis ratnog puta Specijalne jedinice policije PU ličko senjske Tigrova, te podsjeća na stradavanje četvorice redarstvenika u Žutoj Lokvi 1991. godine. Prisjećamo se i Velebitskih heroja stradalih na Velebitu tijekom Domovinskog rata, kao i svih poginulih policajaca PU ličko-senjske. Jedan dio izložbe posvećen je Akciji Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika „Josipa Jovića“.

  Izložba će ostati otvorena tjedan dana do 13. studenog, a javnosti će biti dostupna u radno vrijeme Društveno-kulturnog centra Općine Brinje.

   

 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015