IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Specijalci "Ajkule " i članovi IPA Lika hodočastili na Krasno

  Specijalci "Ajkule " i članovi IPA Lika hodočastili na Krasno

  Na Krasnu je članovima USPDR "Ajkula" i predsjedniku IPA Hrvatske, kao i svim hodočasnicima dobrodošlicu poželio predsjednik IPA Lika-Gospić Tomo Bukovac-Butina, kojom prilikom su razmjenili i...

  Hodočašće Zahvale Majci Božijoj od Krasna udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula", otpočelo je 08.08.2015. godine. Jubilarno, peto zaredom ove godine je okupilo na početku 8 hodočasnika a u narednim etapama priključilo im se dodatni broj hodočasnika, među kojima i 2 žene. Uz tu posebnost ovog hodočašća, na samom polazištu osim veterana -specijalaca i specijaliziranih službi startao je i jedan devetnaestogodišnjak što je garancija perspektivnoj tradiciji.
  Sveta misa služena je u crkvi Svetog Franje u Podpragu nadomak Tulovih Greda na Velebitu. Hodočasnike su ispratili, predsjednik Udruge Specijalne Policije, Perica Prpić, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak, načelnica Policijske uprave primorsko goranske, Senka Šubat, te predstavnici IPA Primorsko Goranske, kapetan Ante Šustar i Zlatko Lulić.
  Nakon ispraćaja hodočasnika uslijedio je povratak niz Velebit i obilazak svih spomen obilježja poginulim Hrvatskim specijalcima, redarstvenicima i vojnicima, na njegovim padinama prema Obrovcu i Maslenici.
  Hodočasnici su nosili posvećenu svijeću koju su kao dar zahvalnosti Majci Božijoj od Krasna predali predvodniku Misnog Slavlja u Svetištu Krasno, koje nosi njezino ime,na Dan Velike Gospe, 15.08.2015. godine.

  Na Krasnu je članovima USPDR "Ajkula" i predsjedniku IPA Hrvatske, kao i svim hodočasnicima dobrodošlicu poželio predsjednik IPA Lika-Gospić Tomo Bukovac-Butina, kojom prilikom su razmjenili i poklone.

  Specijalci "Ajkule " i članovi IPA Lika hodočastili na Krasno
 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015