IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • 7. velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj – Krasno 2017.

  7. velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj – Krasno 2017.

  Svi sudionici hodočašća bit će 15. kolovoza sudionici zajedničkog mimohoda do Svetišta, a potom i Svečane procesije i predaje Zahvalne svijeće.

  Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" u suradnji s udruženjem International police Association – Sekcija Hrvatska i Alpinističkim klubom "Čopalj" od 8. do 15. kolovoza organizira 7. po redu Velebitsko hodočašće hrvatskih branitelja, vojnika, policajaca i planinara visovima Velebita do Svetišta Majke Božje od Krasna. Tom će se prigodom u Svetište Majke Božje od Krasna prinijeti zahvalna svijeća koja se nosi duž cijelog Velebita u dužini od 250 kilometara.

  Velebitsko hodočašće Zahvale Majci Božjoj organizira se u čast i slavu poginulim pripadnicima Oružanih snaga RH i preživjelim Hrvatskim ratnicima za slobodu hrvatskog naroda, ali je ujedno i prilika za okupljanje brojnih članova obitelji hrvatskih branitelja na završnom misnom slavlju blagdana Velike Gospe u Krasnom.

  Velebitsko hodočašće zahvale započelo je u utorak, 8. kolovoza iz pravca Tulovih greda na južnom dijelu Velebita, odnosno od crkve sv. Franje u Podpragu, gdje je spomen ploča sa imenima 51 poginulog hrvatskog branitelja, koji su poginuli na Velebitu u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. godine. Prije polaska hodočasnika, služit će se sveta misa s blagoslovom zahvalne svijeće i hodočasnika.

  Tijekom hoda od Tulovih greda do krajnjeg sjevernog dijela Velebita-Zavižana, odnosno do mjesta Krasno, hodočasnici će obići pozicije gdje su boravili tijekom Domovinskog rata i gdje se nalaze spomen-ploče poginulim pripadnicima Oružanih snaga RH i poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije Rijeka – Ajkula (Marino Jakominić, Bruno Bolanča i Ivica Antončić).

  Na višednevno Velebitsko hodočašće cijelom dionicom od Tulovih greda do Zavižana – Krasna pod vodstvom Nenada Krasnyja krenut će samo psihofizički najspremniji hodočasnici, budući da se dnevno pješači od 12 do 14 sati. Iako se radi o vrlo zahtjevnom poduhvatu, broj sudionika koji će proći cjelokupnu dionicu najveći je od 2009. godine, kad je organizirano prvo hodočašće. U suradnji s Paragliding klubom Fobos iz Gospića, izvest će se let paragliderom s Visočice.

  Završno okupljanje svih koji žele biti sudionici 7. velebitskog hodočašća Zahvale Majci Božjoj – Krasno 2017.", započinje 14. kolovoza kada se organizirano odlazi na bdijenje u Svetište Majke Božje od Krasna, na zajedničku molitvu Majci Božjoj – "Kraljici Hrvata".

  Svi sudionici hodočašća bit će 15. kolovoza sudionici zajedničkog mimohoda do Svetišta, a potom i Svečane procesije i predaje Zahvalne svijeće.

  IPA RK Lika domaćin je na Krasnu.

  S.R.L.

   

 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015