IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju

  Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju

  Godine 2019. godine IPA Hrvatska Sekcija je po odluci kongresa domaćin „IPA mladosti“. Manifestacija je to razmijene mladih članova IPA

  Kongres IPA održan u turističkom gradu Albena u Bugarskoj 19.d0 24.09.2017. godine, povijesni je za IPA Hrvatske Sekciju. Kongres je donio odluku da će IPA Hrvatska Sekcija 2021. godine biti domaćin kongresu i ugostiti izaslanstva svih 67 IPA sekcija u svijetu. Do godine održavanja kongresa očekuje se proširenje i prijema novih članica, još najmanje 4 članice, tako da će IPA Hrvatska Sekcija biti domaćin do sada najvećem broju članica IPA.

  Vrlo je izvjesno da će se kongres održati u Dubrovniku gdje se očekuje po prvi puta osamdeset i jedno izaslanstvo IPA Sekcija, punopravnih članica IPA.

  Godine 2019. godine IPA Hrvatska Sekcija je po odluci kongresa domaćin „IPA mladosti“. Manifestacija je to razmijene mladih članova IPA. Članstvo IPA Hrvatske Sekcije je u prosijeku godina starosti (mladosti) najmlađa sekcija u svijetu, tako da nas posebno raduje ova manifestacija koju ćemo za svih 67 sekcija IPA održati u Hrvatskoj i biti ponosni domaćin.

  Na ovoj manifestaciji ćemo među inim prezentirasti naš modalitet okupljanja i interesa mladih policajaca da se uključe u IPA. Posebnu ulogu u narednim godinama uz dosadašnje programe IPA Hrvatske Sekcije u ovom smislu želimo uključiti intezivnije Policijsku Akademiju u Zagrebu.

  Kongres je donio odluku i međunarodnom delegatu IPA Hrvatske Sekcije, Vlahu Lujo uručeno je priznanje za doprinos IPA Hrvatske Sekcije na području policijskog strukovnog usavršavanja. Rezultati aktivnosti IPA Hrvatske Sekcije proteklih godina na zajedničkim aktivnostima sa MUP-a i još tri ministarstvima i agencijama vlade Republike Hrvatske na preventivnim programima, provođenjem 6 projekata IPA Hrvatske Sekcije na širenju sigurnosne kulture, kandidaturom u okvirima EU na takvim projektima, iniciranjem i utemeljenjem strukovne konferencije Balkansko Jadranske, provedbom strukovnih seminara i tribina od strane članica IPA Hrvatske Sekcije, rezultiralo je ovom odlukom i posebnim priznanjem IPA Hrvatskoj Sekciji od strane najvišeg tijela svjetske organizacije.

  Također je vrlo izvjesno da će tijela IPA donijeti odluku o sudjelovanju IPA Hrvatske Sekcije o sponzorstvu IPA Hrvatskoj Sekciji na putu novim dvjema članicama ka njihovom uključenju i prijemu u članstvo IPA.

  M.V.

  Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju
  Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju
  Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju
  Povijesni kongres IPA, za IPA Hrvatsku Sekciju
 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015